Møte med Agadir Rotary Club

Møte med Agadir Rotary Club

0
IMG_7653

Her foran klasserommet som er bygget til dem samt en haug med donerte klær

Jeg har vært heldig å fått være sammen med Agadir Rotary Club for å se på en del av det arbeidet de driver med i Marokko. Det er bra for meg å bli kjent med lokale organisasjoner som driver viktig arbeid med å forbedre levekår til mennesker som ikke har det så lett. Det er store forskjeller på livet i byen og livet på landsbygda i Marokko. Det er nok sånn mange steder i verden, men jeg blir fremdeles like overrasket når jeg ser folk i landsbyene her som såvidt har tilgang på elektrisitet, som henter vann i brønner og som ikke har et godt skoletilbud til barn. De fleste barna, spesielt jentene, de går på skole fra de er 6 til 12 år og etter det er det for langt til ungdomsskolen så da slutter de i stedet. Det triste er at de fleste glemmer det de har lært på skolen når de slutter etter 6 års skolegang og ikke studerer videre.
Rotary klubben jeg var sammen med har bygget et klasserom til de lokale barna som de kan bruke til en del forskjellig. Da vi var der hadde de med seg både en lege og tannlege som drev legesjekk på barna og som trakk ut tenner på de barna det var nødvendig. De ga opplæring i hvordan man skal pusse tennene med tannbørste og hvordan man bruker tannkrem. Dette er ting vi tar ganske for gitt, er det ikke?

En spennende dag for meg å treffe alle disse barna og resten av befolkningen i denne lille bygden langt oppi fjellet.

IMG_7664

Lager klart tannglass, tannbørster og tannkrem til barna

IMG_7684

Stolte gutter av å ha fått opplæring i tannpuss