Da er jeg i gang!

Da er jeg i gang!

1

Endelig er jeg i gang med prosjekt i Marokko som jeg har hatt lyst å gjøre en riktig lang stund nå. Det er herlig å ha fått en hjemmeside på plass og denne lille bloggen som skal brukes til å oppdatere alle interesserte i hva som skjer på bakken med prosjektet mitt.

Etter å ha tilbragt masse tid i Marokko over flere år har jeg blitt kjent med landet på godt og vondt. Marokko er fult av herlige, vennlige mennesker, men ikke alle har det like bra. Det er store forskjeller i landet og det er de aller fattigste jeg ønsker å hjelpe.

Etter å ha tilbragt masse tid i sør-vest delen av landet under tiden jeg forsket til masteroppgaven min, fikk jeg se med egne øyne hvordan menneskene i denne regionen lever. På grunn av fattigdom mangler barn tilgang til skole, helsetjenester og andre sosiale tjenester vi tar for gitt hjemme i Norge.

De voksne jobber hardt, ofte fra morgen til kveld, for å tjene til livets opphold. De fleste lever fra hånd til munn.

På grunn av argan kooperativene som er etablert i området har i det minste kvinner fått mulighet til å arbeide og tjene litt penger. Det er ikke mye de tjener, og arbeidet er hardt, men det er en begynnelse.

Prosjektet jeg skal i gang med nå går ut på å dyrke nye argan trær og plante dem i skogen de vokser i. Argan treet er vanskelig å få til å vokse, og må passes nøye på. Gjennom prosjektet tilbyr vi flere tusen mennesker opplæring og arbeid i hvordan dette skal gjøre på en ordentlig måte. Målet er at når prosjektet er ferdig kan de lokale fortsette uten hjelp og så har de en sunnere argan skog som er essensiell for deres livsgrunnlag.

I dette prosjektet samarbeider jeg med en lokal NGO som har gjort fantastiske ting for argan skogen og menneskene som lever av den. Jeg er kjempeglad for at jeg kan samarbeide med dem om dette.

Følg meg på min reise til å gjøre en liten forskjell i denne verdenen.

 

logo20x250