Tilbake i Marokko

Tilbake i Marokko

0

Nå er det fire måneder siden jeg kom ordentlig i gang med prosjektet i Marokko og er nå nede igjen for å se hvordan det står til. Områdene vi skal plante nye argan trær på er klart og lokalbefolkningen som skal være med på prosjektet (utføre jobben) er klar. Opplæringen settes i gang i august og selve plantingen begynner i november/desember.

Opplæringen i hvordan man dyrker argan trær er uhyre viktig for at sikre at trærne vokser til å bli fruktbare. Menneskene som deltar i prosjektet får ”alle rettigheter” til å bruke trærne som de vil, så lenge det er på en bærekraftog måte. Dette innebærer å passe å at dyr ikke spiser fra trærne, at fruktene ikke plukkes direkte fra grenene, at grene blir kuttet ved behov og at trærne får nok vann den første perioden mens den skal slå røtter.

Ett argan tre kan leve i opp til 200 år og er en kjemperessurs for menneskene i området hvor trærne vokser. Veldig mange familier i området baserer hele sitt næringsgrunnlag på disse trærne.

Et frisk og stort argan tre med frukt som begynner å modnes

Et frisk og stort argan tre med frukt som begynner å modnes

Det er viktig å ta vare på skogen i Marokko, for uten den så spres Sahara ørkenen seg veldig raskt og det blir umulig å fortsette å bo i området. Dessverre så forsvinner store deler av skogen hvert år på grunn av avskoging, fordi skogen blir brukt som beite for dyr og uforsiktig bruk av ressursene i skogen av mennesker. Dette skyldes i stor grad mangel på kunnskap blant de lokale og manglene alternativ på andre beiteområder.

Geiter og dromedarer beiter på trærne og ødelegger greinene

Geiter og dromedarer beiter på trærne og ødelegger greinene

Prosjektet i Marokko går først og fremst ut på å hjelpe de menneskene som bor i området med å få et bedre livsgrunnlag og en bedre fremtid til barn og kommende generasjoner. Ved å involvere de lokale menneskene i hver eneste del av dette 2-årige prosjektet sikrer vi at dette er noe som virkelig kommer de lokale til gode. Prosjektdeltakerne spør selv om å få være med og dermed vet vi at dette er noe de virkelig ønsker å benytte seg av.

Barn leker i området utenfor kooperativet

Barn leker i området utenfor kooperativet

Foruten å drive opplæring rundt dyrking, planting og bevaring av trærne så hjelper vi også kvinner som jobber ved flere kooperativer i området. De selger produkter som er basert på ressurser man finner i argan skogen, spesielt den kjente argan oljen som virkelig har blitt populært langt utenfor Marokkos landegrenser. Kvinnene får blant annet opplæring i hvordan de skal bruke produksjonsmaskinene på kooperativet de er på og hvordan de kan øke salget både nasjonalt og internasjonalt.

Kvinner på vei inn til kooperativet for å jobbe

Kvinner på vei inn til kooperativet for å jobbe

Målet mitt er å samle inn 200.000 kroner innen 2018. 100.000 kroner innen 2016 er omme og resten innen 2017 er omme. Alle pengene jeg samler inn går uavkortet til formålet. Vil du være med å hjelpe disse menneskene og gjøre en god gjerning for kloden vår? Støtt meg gjennom kampanjen min på generosity.org eller overfør midler til kontonummer: 15037044242 eller enda enklere, Vipps dem til Argan Care!

Bruk kode 10604 for å Vippse penger enkelt direkte til Argan Care

Bruk kode 10604 for å Vippse penger enkelt direkte til Argan Care

-Benedicte